ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI AşçılıkSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Önlisans Derecesi


2


120


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Önlisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 5. Düzey
  • QF-EHEA: Kısa Düzey
  • Yönelim: Önlisans (Mesleki)
  • Sınıflandırma (ISCED 2013):101 Temel Öğrenme Alanı:81
  • Kategori: Ana Yeterlilik

DERS & PROGRAM ÖĞRENME KAZANIMLARI MATRİSİ

(Aşağıdaki matris, ders programında yer alan derslerin program öğrenme çıktıları ile bağını ve onları hangi düzeyde karşıladığını sözel ve sayısal olarak göstermektedir)

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Etkisi Yok ED (En Düşük) D (Düşük) O (Orta) Y (Yüksek) EY (En Yüksek)
           
Etkisi Yok En Düşük Düşük Orta Yüksek En Yüksek
           
(KPÖÇ: Kilit Program Öğrenme Çıktılarını; APÖÇ: KPÖÇ ile ilişkilendirilmiş Alt Öğrenme Çıktılarını tanımlar.)


DERSLER/PÖÇ
KPÖÇ1 KPÖÇ2 KPÖÇ3 KPÖÇ4 KPÖÇ5 TOPLAM %
1 2 3 4 5 1 2 1 2 1 2 3 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Yetkinlik Geliştirme Programı I (Kariyer Planlama I) 0 0.00
Yetkinlik Geliştirme Programı I (Kariyer Planlama I)
Yetkinlik Geliştirme Programı I (Kariyer Planlama I)
Yetkinlik Geliştirme Programı II (Kariyer Planlama II) 0 0.00
Yetkinlik Geliştirme Programı II (Kariyer Planlama II)
Yetkinlik Geliştirme Programı II (Kariyer Planlama II)
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 3 5 8 7.27
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi O EY
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi
İngilizce I 5 5 10 9.09
İngilizce I EY EY
İngilizce I
İngilizce II 5 5 10 9.09
İngilizce II EY EY
İngilizce II
Türk Dili 5 4 9 8.18
Türk Dili EY Y
Türk Dili
İşletmede Mesleki Eğitim 0 0.00
İşletmede Mesleki Eğitim
İşletmede Mesleki Eğitim
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve Maliyet Hesaplamaları 3 4 5 5 3 5 4 4 33 30.00
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve Maliyet Hesaplamaları O Y EY EY O EY Y Y
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve Maliyet Hesaplamaları
Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri I 5 5 5 5 3 4 4 5 5 4 5 4 5 5 5 5 2 76 69.09
Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri I EY EY EY EY O Y Y EY EY Y EY Y EY EY EY EY D
Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri I
Mutfak Matematiği ve Terminolojisi 3 3 3 5 5 5 4 28 25.45
Mutfak Matematiği ve Terminolojisi O O O EY EY EY Y
Mutfak Matematiği ve Terminolojisi
Türk Mutfağı II 0 0.00
Türk Mutfağı II
Türk Mutfağı II
Dünya Mutfakları Uygulamaları II 0 0.00
Dünya Mutfakları Uygulamaları II
Dünya Mutfakları Uygulamaları II
Pasta ve Çikolatacılık 0 0.00
Pasta ve Çikolatacılık
Pasta ve Çikolatacılık
Soğuk Mutfak 3 5 5 5 3 4 5 5 5 5 1 46 41.82
Soğuk Mutfak O EY EY EY O Y EY EY EY EY ED
Soğuk Mutfak
Dünya Mutfakları Uygulamaları I 4 5 5 5 5 3 3 4 3 4 5 5 5 5 5 66 60.00
Dünya Mutfakları Uygulamaları I Y EY EY EY EY O O Y O Y EY EY EY EY EY
Dünya Mutfakları Uygulamaları I
Ekmek ve Unlu Gıda Üretim Teknikleri 3 5 5 5 5 3 4 5 5 5 5 5 55 50.00
Ekmek ve Unlu Gıda Üretim Teknikleri O EY EY EY EY O Y EY EY EY EY EY
Ekmek ve Unlu Gıda Üretim Teknikleri
Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri II 5 5 5 5 3 4 5 5 5 5 5 5 57 51.82
Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri II EY EY EY EY O Y EY EY EY EY EY EY
Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri II
Türk Mutfağı I 0 0.00
Türk Mutfağı I
Türk Mutfağı I
Beslenmenin Temel İlkeleri 5 5 3 5 5 23 20.91
Beslenmenin Temel İlkeleri EY EY O EY EY
Beslenmenin Temel İlkeleri
Gıda Hijyeni 3 5 5 4 4 4 5 30 27.27
Gıda Hijyeni O EY EY Y Y Y EY
Gıda Hijyeni
Hastalıklarda Diyet ve Beslenme 5 4 5 5 5 4 4 32 29.09
Hastalıklarda Diyet ve Beslenme EY Y EY EY EY Y Y
Hastalıklarda Diyet ve Beslenme
İçecek Bilimi 3 5 5 5 5 3 4 3 5 5 5 5 5 58 52.73
İçecek Bilimi O EY EY EY EY O Y O EY EY EY EY EY
İçecek Bilimi
Mutfak Kültürü ve Tarihi 5 3 5 5 5 5 5 5 4 42 38.18
Mutfak Kültürü ve Tarihi EY O EY EY EY EY EY EY Y
Mutfak Kültürü ve Tarihi
Mutfak Organizasyonu 3 3 4 3 5 5 5 5 5 38 34.55
Mutfak Organizasyonu O O Y O EY EY EY EY EY
Mutfak Organizasyonu
Menü Planlama 5 4 4 5 5 5 28 25.45
Menü Planlama EY Y Y EY EY EY
Menü Planlama
Servis ve Sunum Teknikleri 3 5 5 5 5 3 3 5 5 5 5 5 54 49.09
Servis ve Sunum Teknikleri O EY EY EY EY O O EY EY EY EY EY
Servis ve Sunum Teknikleri